Spodbude za raziskovalno razvojne projekte NOO


Sodelovanje na Akademiji trajnostne in krožne transformacije

Predstavitev podjetja

Prvi začetki podjetništva pri nas segajo v začetek 90-ih let prejšnjega stoletja, ko se je Rudi Velkavrh s svojim s.p.-jem začel ukvarjati z dejavnostjo antenske tehnike. Skozi leta poslovanja smo stalno nadgrajevali in izboljševali naš proizvodni program (razvoj raznih elektronskih naprav, načrtovanje in izdelava tiskanih vezij, …), še posebej ponosni pa smo, da od leta 1998 uporabljamo celovite SMD linije katere tudi vedno nadgrajujemo. Le-te nam omogočajo možnost popolnega in kvalitetnega opremljanja še tako zapletenih tiskanih vezij vseh dimenzij in oblik, česar do takrat nismo bili zmožni ustrezno izvajati. Na račun vedno večjega obsega povpraševanja in zaradi davčnih obremenitev se je istega leta Rudi odločil, da ustanovi družbo z omejeno odgovornostjo, ki jo je poimenoval VR-ELEKTRONIKA, d.o.o..

Oče je imel kot s.p. sprva urejene poslovne prostore v domači hiši, veliki pa so bili zgolj nekaj m2. Obseg prodaje in opravljenih poslov se je hitro povečeval, tako da so prvotni poslovni prostori postali kmalu premajhni za uresničitev naših nadaljnjih ciljev in zadostitev naraščajočega povpraševanja na trgu. Zaradi tega je leta 1995 sledila selitev na obstoječo lokacijo v obrtno industrijsko cono na Vrhniki, kjer poslujemo še danes. Poslovni prostori so v naši lasti, dobrih 400 m2 prostorov (delavnica, skladišče, pisarne in razvojni oddelek) pa nam omogoča ustrezno poslovanje in zagotavlja nemoten nadaljnji razvoj podjetja.

Glede na to, da se že od samega začetka ukvarjamo z antensko tehniko in njej pripadajočim priborom, naša ponudba artiklov vsebuje celosten program pribora za priklop avdio-video naprav. Na zalogi imamo konektorje vseh vrst, antenske ojačevalnike,kanalne antenske ojačevalnike, kretnice, filtre, pretvornike, antene za sprejem zemeljskih in satelitskih programov, … Strankam nudimo razvoj in izdelavo  elektromehanskih (pol)izdelkov po njihovih željah in zahtevah. Načrtujemo, izdelujemo in opremljamo tiskana vezja (tako z SMD kot s klasičnimi (THT) elementi), izdelujemo tudi pomemben antenski del, ki se imenuje rotary joint, poleg tega pa se ukvarjamo še z razvojem raznih elektronskih naprav. Z dolgoletnimi izkušnjami, lastnim razvojem ter s tem svojo linijo kakovostnih izdelkov nam je uspelo pridobiti dragoceno zaupanje številnih priznanih kupcev, ki se vedno znova radi vračajo k nam po izbrane izdelke. 

Panoga, v kateri podjetje deluje je obetajoča. Dela je veliko in dovolj za vse. Slabost je edino v tem, da na trgu primanjkuje strokovnega in usposobljenega kadra, ki premore dovolj znanja za delo na sodobnih strojih. Usmeritev podjetja je bila in bo tudi v prihodnje izpolnjevanje zahtev in pričakovanj kupcev na način, da bodo le-ti z izdelki, ki jih ponujamo, čim bolj zadovoljni in se bodo v skladu s svojimi potrebami vračali z novimi naročili. Pri opravljanju vseh dejavnosti, s katerimi se ukvarjamo, nas vse v podjetju odlikuje visoka strokovnost in fleksibilnost na naročila kupcev. Osnovni cilji, ki jih zasledujemo ves čas našega poslovanja, so tako čim bolj kakovostna ponudba raznovrstnih izdelkov, ki jih v podjetju stalno razvijamo, visoka inovativnost, celovita ponudba, konkurenčne cene, hitra odzivnost na povpraševanje in visoka prilagodljivost zahtevam kupcev ob ustreznem obvladovanju stroškov.